Veelgestelde vragen

Vragen die we vaker tegenkomen

Vragen + antwoorden

Logis is software voor de planning van verticaal transport. Met andere woorden, een programma voor op de computer waarmee je de planning van een kraanbedrijf kunt maken. De bedrijfsprocessen die daarna volgen, ondersteunen we ook administratief: van order tot factuur. 

Het programma is specifiek ontwikkeld voor de planning van bedrijven in verticaal transport. Je kunt hierbij denken aan bedrijven die kraanactiviteiten verrichten en diverse artikelen verhuren, zoals rijplaten.

Logis is een goede match voor verhuurbedrijven vanaf enkele kranen. Wanneer je ongeveer tien kranen verhuurt, is het planningsproces aanzienlijk efficiënter in te richten. Bovendien bespaart het later in het proces een behoorlijk deel administratief werk.


Logis ondersteunt verhuurders van:

• Mobiele kranen

• Telescoopkranen

• Torenkranen

• Autolaadkranen

• Overige producten t.b.v. infrawerk, zoals rijplaten en verreikers

• Chauffeurs/machinisten

Het voordeel van automatisering
Logis bestaat uit vier los aan te schaffen onderdelen, gebaseerd op de fasen binnen het werkproces. Door deze modules op elkaar aan te sluiten, pluk je de vruchten van automatisering. De data uit de eerste fase, een order, nemen we als uitgangspunt voor het maken van een factuur. Daarmee voorkom je dat je twee maal dezelfde gegevens invoert.

Praktisch
In Logis kun je opdrachtgever en een order aanmaken. Binnen een order kun je diverse verkoopregels toevoegen. Een verkoopregel kan een activiteit, materieel of personeelslid bevatten. Dit noemen we een product. Daarbij zijn ook de bijbehorende tarieven en eigenschappen zichtbaar, zoals bijvoorbeeld vaste aanvoerkosten. Vanuit een verkoopregel ontstaat een activiteit. Die verschijnen op het planbord, met bijbehorende rij, laad- en 
lostijden. Deze activiteiten kunnen steeds aangepast worden. Pas bij het opslaan wordt een update verstuurd naar de app. Chauffeurs blijven zo gedurende de dag op de hoogte, zonder steeds meldingen te krijgen.


Een kraanplanning bevat veel variabelen en wijzigingen. Het is een uitdaging dat passend te krijgen in een gemiddeld planningspakket. Er ontbreken dan vaak opties of er zitten allerlei functies in die niet gebruikt worden. Logis is specifiek ontwikkeld voor kraanverhuur. Daardoor vind je er precies de functies die je daarvoor nodig hebt.

Logis is software waarmee je orders kunt invoeren, een planning kunt maken en het bijbehorende kostenplaatje kunt schetsen. Daarbij is er de MyOrders app, waarmee een werkbon en dagstaat digitaal gemaakt kunnen worden. Facturatie en verloning zijn ook onderdeel van het pakket. Daarmee maak je het werkproces rond.

Logis ontwikkeld voor kraanbedrijven, verhuurders van verreikers en hoogwerkers. Daarbij ondersteunen wij transportactiviteiten. 

Logis is niet geschikt voor de verkoop van machines (voorraadbeheer) of gebouwenbeheer.

We blijven Logis steeds verder ontwikkelen. Zo gaan we met de tijd mee en blijft het pakket up-to-date en compatible. Dat is een vereiste in verband met veiligheid. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe functies wanneer de situatie en/of de gebruikers daarom vragen.